Bliv frivillig brandmand i Augustenborg-Bro frivillige brandværn
Augustenborg-Bro frivillige brandværn søger nye brandfolk.
Vidste du at?
4 ud af 5 i danske beredskaber er deltids eller frivillige brandfolk.
De må smide hammeren, forlade familie middagen eller løbe fra computeren, når alarmen lyder.
De kommunale beredskaber består af godt 9.600 personer. Af disse er ca. 7.900 ansat på deltid eller frivillig basis. Men der er brug for flere, som kan rykke ud til brande, hjælpe mennesker i nød og afhjælpe miljøkatastrofer.
Måske er det noget for dig?
Når alarmen lyder
Hos Augustenborg-Bro frivillige brandværn har vi ca. 45 udkald om året. Opgaver spænder over alt fra bygningsbrand til forureningsopgaver og redning af fastklemte ved voldsomme trafikuheld.
Der er stor forskel på varigheden af udrykningerne. En del af dem varer ca. en time, mens udkald til gård- eller industri brande kan strække sig over adskillige timer.
Da vi rykker ud døgnet rundt ligger en del af udrykningerne om natten eller i dagtimerne, så det kræver opbakning fra familien og ikke mindst din arbejdsgiver der må undvære dig når alarmen lyder.
“Jeg valgte at blive brandmand fordi jeg længe havde gået med tanken om at blive frivillig brandmand, da jeg havde hørt lidt om jobbet via familie og venner. Historier om fællesskab og sammenhold, samt historier om hvordan man bare efterlader det man har gang i, for at kunne hjælpe andre på deres værste dag.
Jeg synes det er fedt at være brandmand fordi:
- Du ved aldrig hvornår der er brug for dig.
- Du ved ikke på forhånd hvad du skal lave.
- Du bliver en del af et specielt kammeratskab.
- Man udvikler sine personlige og professionelle kompetencer som også kan bruge andre steder.
I de første 6 måneder hos Augustenborg-Bro har jeg allerede lært vigtigheden i at samarbejde og kommunikere, da en opgaves størrelse kan ændre sig på få minutter. Man lærer at tænke hurtigt og nogle gange kreativt ud fra de midler man har til rådighed.”
Sammenholdet
Det er ikke kun når alarmen lyder vi mødes. I brandværnet har vi flere sociale arrangementer hvor vi mødes og hygger os. F.eks. i forbindelse med forårsrengøring af stationen, sommer afslutning med motion og fællesspisning, julefrokost osv. Derudover har mange af vores medlemmer udviklet livslange venskaber med deres brandværnskollegaer der går langt ud over selve samværet på brandstationen.
Krav til dig
- Du har kørekort – Og gerne Kategori C
- Du har normal fysik og godt helbred
- Du har en ren straffeattest
- Du er god til at samarbejde
- Du kan stille på stationen, senest 5 minutter efter alarmen har lydt.
Uddannelse med muligheder
Med uddannelsen som brandmand får du en professionel uddannelse som er godkendt af beredskabsstyrelsen. Det vil sige at du kan bruge din uddannelse i alle landet beredskaber.
Efter du har gennemført uddannelsen som brandmand vil du have mulighed for at efteruddanne dig, bl.a. som holdleder , røgdykker instruktør, etc.
Som frivillig-/deltids brandmand bliver du god til at:
- Samarbejde
- Yde førstehjælp
- Hjælpe til ved ulykker
- Håndtere stressede situationer
- være handlekraftig og have overblik
- og så får du venner for livet!